zondag 3 oktober 2021

Zoete rode bonen met gelei (Vietnam)

ZOETE RODE BONEN MET GELEI

125 gram rode (azuki)bonen
2 eetlepels suiker
1½ deciliter groene en rode geleidrups
3 eetlepels lotusbloesemblaadjes (naar wens)
ijsgruis
1½ deciliter dikke kokosmelk
1½ deciliter suikersiroop
5 deciliter dunne kokosmelk


Doe de bonen met suiker in een pan, zet onder ruim water en breng aan de kook. Laat zachtjes gaar koken, uitlekken en afkoelen. Maak de geleidrups. Kook de lotusblaadjes in iets gezouten water tot ze zacht zijn; laat uitlekken en afkoelen. Schep een lepel rode bonen, geleidrups en lotusblaadjes in hoge glazen op een laagje vergruisd ijs. Lepel er wat siroop en dikke kokosmelk over. Sluit af met een laagje dunne kokosmelk. Serveer met langstelige dessertlepels.

4 personen

gebied : Vietnam
gerechtsoort : nagerecht

bron : Vietnam (Oosters Culinair) / Jacki Passmore

Geen opmerkingen: