GEBAKKEN AUBERGINE MET GEHAKT
2 middelgrote aubergines
1 eetlepel olie
100 gram varkensgehakt
1 schoongemaakte en kleingesneden ui
1 uitgeperst teentje knoflook
zout
peper
2 fijngehakte lente-uitjes
2 eetlepels citroensap
1 eetlepel vissaus
Snijd de aubergines overlangs doormidden. Bak de auberginehelften 20 minuten in een op 200°C voorverwarmde oven tot het vruchtvlees zacht is.
Bereid intussen het gehaktmengsel: Verhit de olie in een koekenpan en bak hierin het gehakt, de kleingesneden ui en het uitgeperste teentje knoflook onder voortdurend omscheppen lichtbruin en rul. Maak het gehaktmengsel op smaak met wat zout en peper.
Leg de auberginehelften op een schaal en verdeel er het gehaktmengsel over. Bestrooi de aubergines met de fijngehakte lente-uitjes en besprenkel ze met het citroensap en de vissaus.
4 personen
gebied : Vietnam
gerechtsoort : groentegerecht
bron : Vietnamees koken / redactie Wiebe Andringa
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten