zondag 3 oktober 2021

Kip in kokos-kerriesaus (Vietnam)

KIP IN KOKOS-KERRIESAUS

3 eetlepels olie
1 schoongemaakte en kleingesneden ui
2 uitgeperste teentjes knoflook
1 in acht stukken verdeelde kip van 1½ kilogram
2 eetlepels kerrie
2½ deciliter water
stukje santen van 3 centimeter
zout
4 geschilde en in blokjes gesneden aardappelen


Verhit de olie in een pan en fruit hierin de kleingesneden ui en de uitgeperste teentjes knoflook 2 minuten. Voeg de stukjes kip toe en bak deze rondom lichtbruin. Voeg de kerrie toe en roer alles goed dooreen. Voeg het water, de santen en wat zout toe. Breng het geheel aan de kook. Draai de hittebron laag, leg een deksel op de pan en laat de stukjes kip 30 minuten zachtjes sudderen. Voeg de blokjes aardappel toe en laat het gerecht nog 30 minuten zachtjes doorsudderen tot de stukjes kip gaar zijn en de aardappelen de saus hebben gebonden.
Serveer de stukjes kip in de saus.

4 personen

gebied : Vietnam
gerechtsoort : gevogeltegerecht

bron : Vietnamees koken / redactie Wiebe Andringa

Geen opmerkingen: