zondag 3 oktober 2021

Aromatische visvierkantjes (Vietnam)

AROMATISCHE VISVIERKANTJES

400 gram fijne platvisfilet (tarbot, tong, schol)
2 eiwitten
1½ eetlepel maïzena
plantaardige olie
6 sjalotten of 3 kleine rode uien, in dunne plakken gesneden
4 tenen knoflook, uitgeperst
1 volle theelepel venkelzaad, iets geplet
1 gedroogde rode chilipeper, verkruimeld
sap van 1 limoen of citroen
2 theelepels suiker
1½ deciliter water
1 eetlepel vissaus
takjes daun kesom of munt


Snijd de vis in vierkantjes van 6 centimeter en klop de eiwitten licht op. Haal de vis door het eiwit en dan door maïzena. Verhit zo’n 2 centimeter olie in een koekenpan en bak de stukjes vis goudbruin. Laat ze goed uitlekken en houd ze warm.
Giet de olie af op 1 eetlepel na en bak de plakken ui met knoflook, venkelzaad en gedroogde chilipeper 3 minuten. Voeg limoensap, suiker en water toe, roer goed om en laat de saus 3 minuten zacht koken. Voeg de gebakken vis toe, bedruppel met de vissaus en warm het geheel op een laag vuur nog 5 minuten door.
Schep de vis op een schotel, giet er wat van de saus over en garneer met takjes daun kesom of munt.

4 personen

gebied : Vietnam
gerechtsoort : visgerecht

bron : Vietnam (Oosters Culinair) / Jacki Passmore

Geen opmerkingen: