zondag 3 oktober 2021

Gestoofde forellen (Vietnam)

GESTOOFDE FORELLEN

4 forellen à 200 gram
zout
peper
4 eetlepels bloem
3 eetlepels olie
1 schoongemaakte en in ringen gesneden ui
100 gram in plakjes gesneden champignons
2 eetlepels sojasaus
1 theelepel geraspte verse gemberwortel
1 deciliter bouillon
50 gram amandelschaafsel


Bestrooi de forellen met wat zout en peper en wentel ze door de bloem. Verhit de olie in een koekenpan en bak hierin de forellen rondom mooi bruin. Voeg de ringen ui en de plakjes champignon toe en bak deze even mee. Voeg de sojasaus, de geraspte gemberwortel en de bouillon toe. Draai de hittebron laag en laat alles 10 minuten zachtjes stoven. Rooster het amandelschaafsel in een niet ingevette koekenpan lichtbruin. Leg de forellen op een schaal en verdeel er de groentesaus over. Bestrooi het gerecht met het geroosterde amandelschaafsel en serveer het daarna onmiddellijk.

4 personen

gebied : Vietnam
gerechtsoort : visgerecht

bron : Vietnamees koken / redactie Wiebe Andringa

Geen opmerkingen: