XA LACH XOONG XAO DOT DAU HOA LAN SOT BO VUNG (GEBAKKEN WATERKERS MET ERWTENSCHEUTEN EN TAHIN)
1 eetlepel tahin
2 theelepels sojasaus
½ eetlepel plantaardige olie
2 teentjes knoflook, heel
15 gram gedroogd zeewier (nori), 10 minuten geweekt in heet water en dan in dunne reepjes (optioneel)
300 gram waterkers
handvol spinazie
handvol erwtenscheuten
¼ citroen
versgemalen zwarte peper
8 frambozen, gehalveerd (optioneel)
snufje Japanse chilivlokken (ichimi togarashi, optioneel)
Meng de tahin met de sojasaus in een kleine kom. Verhit de plantaardige olie en de tenen knoflook in een koekenpan op middelhoog vuur en beweeg de knoflook door de pan zodat de smaak in de olie trekt, tot de knoflook licht geroosterd is. Zet het vuur hoog. Voeg eventueel het zeewier toe en bak 3 minuten.
Voeg de waterkers toe aan de pan. Schenk het tahinmengsel erover en roerbak 1 minuut. Zet het vuur uit en schep de spinazie erdoor, tot deze bijna is geslonken. Schep direct op een bord, garneer met de erwtenscheuten en pers er wat vers citroensap over.
Bestrooi met zwarte peper, de frambozen en eventueel de Japanse chilivlokken.
2 - 4 personen
gebied : Vietnam
gerechtsoort : groentegerecht
bron : Vietnamees : Makkelijke authentieke recepten / Uyen Luu
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten