donderdag 3 januari 2019

Slatko van watermeloen (Servië)

SLATKO VAN WATERMELOEN

1 kilogram stevig watermeloenvlees, in stukken van 2 centimeter
2 kilogram suiker
2 stokjes vanille
2 citroenen


Breng de stukken meloen in een pan met water aan de kook en laat ze 10 minuten pruttelen op een laag pitje. Giet ze af, doe er weer vers water bij en breng opnieuw aan de kook. Haal ze van het vuur en laat de meloen in een vergiet uitlekken. Doe de suiker in een grote pan, voeg zoveel water toe dat de suiker net onderstaat en kook er op een laag pitje een stroop van. Doe de stukken meloen, de vanille en de schijfjes citroen erbij en laat het geheel ongeveer 20 minuten koken tot de stukken meloen glazig worden.
Variant: Op dezelfde manier kan ook een slatko van vijgen gemaakt worden. Alleen moet dan het water veel vaker verwisseld worden, 5 tot 6 keer. In plaats van de citroenschijfjes voegt men het sap van zes citroenen bij de vijgen.

4 personen

land : Servië
gerechtsoort : inmaak

bron : De Joegoslavische keuken : 200 bijzondere recepten uit de veelzijdige Balkan-keuken / Roland Gööck

Geen opmerkingen: