MAKREEL MET ANSJOVIS
Dit is een typisch kustgerecht dat eigenlijk voor de hoofdmaaltijd bestemd is, maar meestal als voorgerecht wordt geserveerd vanwege de hoge visprijzen.
1 kilogram verse makreel, schoongemaakt
5 verse ansjovisjes (of uit blik)
1 ui
5 deciliter olijfolie
3 deciliter azijn
1 laurierblad
1 kopje fijngeknipte peterselie
zout
peper
Kook de schoongemaakte makrelen 5 minuten in water met wat zout. Neem de vissen uit de pan en maak ze verder schoon. Zorg dat alle graten en vellen verwijderd zijn. Leg de stukken makreel op een mooie platte schaal. Hak de schoongemaakte ansjovis klein en snipper de ui. Bak de ansjovis met de ui aan in de olie. Voeg azijn, laurierblad, peterselie, peper en zout toe en meng de dressing goed. Giet de warme dressing over de makreel en zet de schotel een nacht in de koelkast. Serveer dit gerecht koud en geef er brood bij.
4 personen
bereidingstijd : 15 minuten
gebied : Joegoslavië
gerechtsoort : voorgerecht
bron : Eten bij de Buren : 14 Buitenlandse keukens in Nederland / Dido Michielsen
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten