donderdag 3 januari 2019

Istarske Fritule (Istrië, Kroatië)

ISTARSKE FRITULE (FRITULE UIT ISTRIË)

500 gram bloem
125 gram poedersuiker
¼ liter witte wijn
½ deciliter marasquin
1 theelepel gemalen kruidnagel
1 pakje bakpoeder
1 snufje nootmuskaat
de geraspte schil van 1 citroen
een snufje kaneel
een mespuntje zout
1½ deciliter olie
wat vet


Vermeng alle ingrediënten met de warmgemaakte wijn en 100 gram suiker. Klop het deeg zorgvuldig met de garde en zet het 2 uur koud weg. Maak er met een eetlepel balletjes van en bak die in ruim vet of in olie aan alle kanten goudbruin. Laat de fritule uitlekken op keukenpapier en bestrooi de balletjes met de overgebleven poedersuiker.
Dien warm op.

4 personen

gebied : Istrië, Kroatië
gerechtsoort : gebak

bron : De Joegoslavische keuken : 200 Bijzondere recepten uit de veelzijdige Balkan-keuken / Roland Gööck

Geen opmerkingen: