AJVAR SA HRENOM (AJWAR MET MIERIKSWORTEL)
1 kilogram rijpe rode paprika’s
6 eetlepels olie
zout
100 gram geraspte mierikswortel
azijn naar smaak
Was de paprika’s, droog ze af en verwijder zaad en zaadlijsten. Draai ze vervolgens door de gehaktmolen of pureer ze anderszins. Kook de brij in een braadpan op een hoog vuur tot het meeste vocht is verdampt. Giet de olie erbij, roer goed, voeg zout toe en laat nog 10 minuten koken. Laat de puree afkoelen, roer dan de geraspte mierikswortel er doorheen en breng het op smaak met wat azijn.
4 personen
land : Servië
gerechtsoort : salade
bron : De Joegoslavische keuken : 200 bijzondere recepten uit de veelzijdige Balkan-keuken / Roland Gööck
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten