donderdag 3 januari 2019

Pastetice od Sira-Skute (Vojvodina, Servië)

PASTETICE OD SIRA-SKUTE (KWARKPASTEITJES)

250 gram magere kwark
250 gram boter
250 gram bloem
130 gram rauwe ham
2 eieren
1 mespuntje zout


Druk de kwark door een zeef, voeg zout toe en roer er de enigszins verwarmde boter door, doe er beetje voor beetje de bloem bij en vermeng alles goed met elkaar zodat er een mooi glad deeg ontstaat. Rol het deeg uit tot een dikte van 5 centimeter en snijd er rechthoekjes uit van 5 bij 8 centimeter. Snijd de ham fijn en meng er wat van de 2 geklutste eieren doorheen. Leg op ieder rechthoekje wat van de hamvulling, klap de deegstukjes dubbel en druk de randen goed tegen elkaar. Leg de pasteitjes op de met bakpapier beklede ovenplaat en penseel ze in met geklutst ei. Laat ze in 15 - 20 minuten in een voorverwarmde oven bij een temperatuur van 200°C goudgeel worden. Let goed op en haal ze er meteen uit; als de pasteitjes te donker worden smaken ze bitter.
Laat de pasteitjes afkoelen en geef ze als snack bij de borrel.

4 personen

gebied : Vojvodina, Servië
gerechtsoort : snack

bron : De Joegoslavische keuken : 200 Bijzondere recepten uit de veelzijdige Balkan-keuken / Roland Gööck

Geen opmerkingen: