donderdag 3 januari 2019

Kaas-aubergineballetjes (Joegoslavië)

KAAS-AUBERGINEBALLETJES

100 gram Manur, geraspt / in blokjes (of jonge Edammer)
1 ei, losgeklopt
1 grote aubergine
1 sjalotje, gesnipperd
1 eetlepel verse koriander, gehakt
1 eetlepel verse snijselderij, gehakt
1 teentje knoflook, uitgeperst
2 eetlepel olijfolie
peper
zout
frituurolie / -vet


Prik de aubergine in met een vork, besprenkel met de olijfolie en bak (30 minuten) in een voorverwarmde oven op 180°C. Laat iets afkoelen en snij dan in stukken.
Mix of blender dan door elkaar met sjalotje, selderij, knoflook, koriander en het ei. Voeg paneermeel en kaas toe tot een stevig “beslag” ontstaat.
Breng dit op smaak met peper en zout en vorm er met 2 lepels ovale balletjes van (quenelles). Laat de balletjes in hete olie of frituurvet glijden (niet teveel tegelijk), bak ze in 5 minuten goudbruin en laat uitlekken.

4 personen

land : voormalig Joegoslavië
gerechtsoort : bijgerecht

bron : 30 wereldrecepten met kaas / Henk Prins en Jon Eyskens

Geen opmerkingen: