donderdag 3 januari 2019

Pogaca od Kukuruzneg Brasna sa Sljivama (Slovenië)

POGACA OD KUKURUZNEG BRASNA SA SLJIVAMA (POGATSJA VAN MAISMEEL MET PRUIMEN)

4 eieren
150 gram suiker
1 citroen
2 theelepels rum
150 - 200 gram maïzena
½ pakje bakpoeder
wat vet
500 gram pruimen
100 gram suiker om te strooien


Roer de eierdooiers met de suiker, het citroensap, de geraspte schil van de citroen en de rum. Klop het eiwit stijf. Meng de maïzena met het bakpoeder en voeg beide, afgewisseld en beetje bij beetje bij het ei-suikermengsel. Doe het deeg in een ingevette springvorm en strijk het oppervlak glad. Verwijder de pruimepitten en halveer de pruimen, leg ze op het deeg en zet het geheel gedurende 35 - 40 minuten in een voorverwarmde oven bij een temperatuur van 190 - 200°C. Bestrooi de pogatsja met suiker.

4 personen

gebied : Slovenië
gerechtsoort : gebak

bron : De Joegoslavische keuken : 200 Bijzondere recepten uit de veelzijdige Balkan-keuken / Roland Gööck

Geen opmerkingen: