KNEDLE OD SIRA-SKUTE (KWARKBALLETJES)
500 gram magere kwark
3 eieren
50 gram boter
100 gram tarwebloem
35 gram paneermeel
1 snufje zout
SAUS
50 gram boter
100 gram paneermeel
¼ liter zure room
Druk de kwark door een fijne zeef. Roer een crème van de boter en de eierdooiers, voeg die bij de kwark en voeg dan beetje voor beetje de bloem, 35 gram paneermeel en de stijfgeklopte eiwitten erbij. Mak van dit deeg kleine balletjes en kook die in 10 tot 15 minuten gaar. Laat ze daarna uitlekken en doe ze in een voorverwarmde schaal.
Verwarm de boter, voeg de 100 gram paneermeel erbij en giet dit mengsel over de balletjes. Giet ook de zure room er over en zet de balletjes nog heel even in een voorverwarmde zeer hete oven.
4 personen
gebied : Vojvodina, Servië
gerechtsoort : bijgerecht
bron : De Joegoslavische keuken : 200 Bijzondere recepten uit de veelzijdige Balkan-keuken / Roland Gööck
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten