SRPSKI AJVAR (SERVISCHE AJWAR)
2 grote aubergines
6 - 8 rode paprika’s
zout
zwarte peper
2 teentjes knoflook
olie
citroensap of azijn
½ bosje peterselie
Bak de aubergines en de paprika’s in een voorverwarmde oven, haal ze er weer uit en verwijder schilletjes en zaad. Hak het vruchtvlees zeer fijn of pureer het in de gehaktmolen of door een zeef. Voeg peper en zout en de gesnipperde knoflook toe. Doe er wat azijn bij en zoveel olie als de puree kan opnemen. Goed roeren. Opdienen in een schaal, bestrooid met peterselie.
4 - 6 personen
land : Servië
gerechtsoort : salade
bron : De Joegoslavische keuken : 200 bijzondere recepten uit de veelzijdige Balkan-keuken / Roland Gööck
donderdag 3 januari 2019
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten