zaterdag 22 augustus 2020

Varkenslapjes met notensaus

VARKENSLAPJES MET NOTENSAUS

1 zakje gepelde walnoten (45 gram)
4 ongepaneerde varkensschnitzels (à 100 gram)
zout
peper
1 ½ theelepel gemberpoeder
50 gram margarine
1 zakje pinda-satésaus (Conimex)
1 deciliter yoghurt


Noten fijnhakken. Vlees halveren en inwrijven met zout, peper en gemberpoeder. In koekenpan margarine verhitten. Vlees in 8 minuten goudbruin en gaar bakken. Af en toe keren. Intussen in kom satépoeder doen. 1 Deciliter kokend water erdoor roeren. Yoghurt en helft van noten erdoor roeren. Op smaak brengen met zout en peper. Vlees op schaal rangschikken. Notensaus erover schenken. Rest van noten erover strooien.
Lekker met lintmacaroni en andijvie.

4 personen

voedingswaarde : 430 kcal p.p.
bereidingstijd : 15 minuten

gerechtsoort : vleesgerecht

bron : Tip augustus 1989

Geen opmerkingen: