GEGRATINEERDE MAÏSKOLF
4 maïskolven
1 teentje knoflook
25 gram boter of margarine
zout
50 gram geraspte oude kaas
1 takje peterselie
Van maïskolven bladeren en draden verwijderen. Boven kommetje knoflook uitpersen. Boter erdoor roeren. Bij kamertemperatuur wegzetten.
In grote pan met ruim water en zout, maïskolven in 15 minuten gaar koken. Intussen grill voorverwarmen op hoogste stand. Maïskolven afgieten. In hittebestendige schaal leggen. Bestrijken met knoflookboter. Kaas erover strooien. Op rooster vlak onder grill schuiven. Maïskolven in 3 minuten goudbruin grilleren. Peterselie erboven fijnknippen.
4 personen
voedingswaarde : 185 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 10 / 25 minuten
gerechtsoort : groentegerecht
bron : Tip augustus 1988
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten