zaterdag 22 augustus 2020

Tonijn-krabsalade met avocado en grapefruit

TONIJN-KRABSALADE MET AVOCADO EN GRAPEFRUIT

Een lichte, zomerse maaltijdsalade met tonijn en krab, op smaak gebracht met kerriesaus. De grapefruit en avocado zorgen voor frisse en zachte smaakaccenten.

2 eieren
1 grapefruit
1 avocado
½ eetlepel citroensap
2 eetlepels kerriesaus
1 eetlepel zure room
cayennepeper
2 blik krab (nettogewicht 170 gram)
1 blik tonijn naturel (nettogewicht 200 gram)


Eieren in 10 minuten hard koken. Laten schrikken, pellen en laten afkoelen. Intussen grapefruit zo dik schillen, dat vlies rond partjes meegeschild wordt. Partjes tussen vliezen uitsnijden en in stukjes snijden. Avocado halveren en pit verwijderen. Helften schillen en in blokjes snijden. Besprenkelen met citroensap. In kom kerriesaus, zure room en snufje cayennepeper tot sausje roeren. Krab en tonijn afgieten en in stukjes verdelen. Aan sausje toevoegen: krab, tonijn, grapefruit en avocado. Door elkaar scheppen. Op smaak brengen met zout en peper. Krabsalade over 2 borden verdelen. Eieren in partjes snijden en over salade verdelen. Lekker met kropsla en bruin (stok)brood.

2 personen

voedingswaarde : 440 kcal p.p.
bereidingstijd : 25 minuten

gerechtsoort : visgerecht

bron : Tip augustus 1987

Geen opmerkingen: