zaterdag 22 augustus 2020

Tomatensoep

TOMATENSOEP

750 gram soeptomaten
1 sjalotje
2 eetlepels boter of margarine
1 kruidenbouillontablet
2 takjes verse basilicum*
1 theelepel oregano
1 eetlepel bruine basterdsuiker
zout
peper
1 bekertje zure room

* In plaats van verse basilicum kunt u ook 1 theelepel gedroogde basilicum nemen.


Tomaten wassen en in stukken snijden. Sjalotje pellen en snipperen. In braadpan boter verhitten. Toevoegen: tomaten, sjalotje, bouillontablet, 1 takje basilicum, oregano en basterdsuiker. Aan de kook brengen. Met deksel op pan 15 minuten zachtjes koken. Boven maatbeker door zeef wrijven. Met water aanvullen tot 7 deciliter.
Soep verwarmen. Op smaak brengen met zout en peper. Zure room erdoor roeren. Garneren met blaadjes basilicum.

4 personen

voedingswaarde : 140 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 30 / 5 minuten

gerechtsoort : soep

bron : Tip augustus 1988

Geen opmerkingen: