zaterdag 22 augustus 2020

Aubergine met paprika en olijven

AUBERGINE MET PAPRIKA EN OLIJVEN

1 ui
2 rode paprika’s
8 groene olijven zonder pit
½ bakje champignons
½ eetlepel citroensap
50 gram boter of margarine
1½ theelepel basilicum
zout
peper
1 aubergine (à 400 gram)
2 eetlepels (olijf)olie
2 teentjes knoflook
(1 takje basilicumblaadjes)


Ui pellen en fijnsnipperen. Paprika’s wassen. Halveren, zaadlijsten verwijderen en in stukjes snijden. Olijven in plakjes snijden. Met keukenpapier champignons schoonvegen. In stukjes snijden. Besprenkelen met citroensap.
In kleine koekenpan helft van boter verhitten. Ui 3 minuten zachtjes bakken. Toevoegen: paprika, olijven, champignons, basilicum, zout en peper. 5 Minuten zachtjes bakken. Intussen aubergine wassen en kroontje verwijderen. In 12 plakken snijden. In grote koekenpan olie en rest van boter verhitten. Knoflook pellen en erboven uitpersen. Hierin aubergineplakken met 6 tegeljk 4 minuten bakken. Halverwege keren. Op schaal leggen. Bestrooien met zout en peper. Warm houden. Op 4 borden aubergineplakken rangschikken. Paprika-champignons erover verdelen. (Garneren met basilicum.)

4 personen

voedingswaarde : 200 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 15 / 20 minuten

gerechtsoort : groentegerecht

bron : Tip augustus 1989

Geen opmerkingen: