MUESLIBOLLETJE MET HAZELNOTEN
Knapperig van buiten en vanbinnen, want binnen in dit bolletje zitten hazelnoten. De spinazie met tomaat en ui erbij zorgt voor een heerlijke vegetarische maaltijd.
1 eetlepel boter of margarine
1 ui
1 ei
1 pak diepvries spinazie (450 gram)
1 tomaat
2 mueslibolletjes
1 zakje hazelnoten (65 gram)
mespunt koenjit
1 theelepel kerriepoeder
½ deciliter melk
zout
peper
Oven voorverwarmen op 200°C. In braadpan boter verhitten. Ui pellen en nipperen. Ui 3 minuten zachtjes bakken. Spinazie toevoegen. Met deksel op pan in 20 minuten heet laten worden. Intussen tomaat in vieren snijden. Zaadjes en vocht verwijderen. Vruchtvlees in kleine stukjes snijden. Van mueslibolletjes kapjes afsnijden. Boven kom bolletjes uithollen tot 1 centimeter van wand. Noten fijnhakken. Aan broodkruim toevoegen: noten, koenjit, kerriepoeder, melk, zout en peper. Ei erboven breken. Goed door elkaar kneden. Bolletjes vullen met notenmengsel. Kapjes en bolletjes op bakplaat in oven in 15 minuten goudbruin bakken. Tomaat door spinazie scheppen. Op smaak brengen met zout en peper. Overdoen in schaal. Op bolletjes kapjes zetten.
2 personen
voedingswaarde : 490 kcal p.p.
bereidingstijd : 30 minuten
gerechtsoort : eigerecht
bron : Tip augustus 1988
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten