PADDENSTOEL-SPINAZIESAUS
1 doosje gedroogde cèpes (20 gram)
1 ui
150 gram oesterzwammen
50 gram spinazie
25 gram boter of margarine
1 doosje verse roomkaas (St. Moret, 150 gram)
1 eetlepel Franse mosterd
2 eetlepels zonnebloempitten
versgemalen peper
zout
In kom met 1½ deciliter heet water cèpes 15 minuten weken. Ui pellen en snipperen. Met keukenpapier oesterzwammen schoonvegen. In repen snijden. Spinazie wassen en uitzoeken. Grof hakken. Cèpes uit weekvocht nemen. Vocht bewaren. Met keukenpapier droogdeppen. In braadpan boter verhitten. Ui en paddenstoelen 5 minuten zachtjes bakken. St. Moret toevoegen en laten smelten. Weekvocht van cèpes, mosterd en melk erdoor roeren. Nog 2 minuten verwarmen. Laten afkoelen. Tot gebruik afgedekt in koelkast zetten.
Saus in 5 minuten verwarmen. Intussen in droge koekenpan zonnebloempitten in 2 minuten goudbruin roosteren. Saus op smaak brengen met zout en peper. Spinazie erdoor roeren. Nog 1 minuut verwarmen. In schaal doen. Zonnebloempitten erover strooien. Lekker met tomatensalade.
2 personen
voedingswaarde : 450 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 30 / 10 minuten
gerechtsoort : kaasgerecht
bron : Tip augustus 1988
zaterdag 22 augustus 2020
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten