zaterdag 22 augustus 2020

Tahoe-taugésalade met tomaat

TAHOE-TAUGÉSALADE MET TOMAAT

Een vegetarische maaltijdsalade met knapperig gebakken tahoereepjes, die eerst door een ketjap-honingsausje gehaald zijn. De seroendeng en emping versterken de oosterse smaak van dit gerecht.

2 eetlepels ketjap manis
1 eetlepel vloeibare honing
1 eetlepel cream sherry
½ blok tahoe (250 gram)
100 gram taugé
3 eetlepels olie
¼ krop ijsbergsla (100 gram)
2 tomaten
1 eetlepel kruidenazijn
2 eetlepels seroendeng
emping*

*emping is een soort plantaardige kroepoek. Het smaakt enigszins bitter.


In wijde kom ketjap, honing en sherry door elkaar roeren. Tahoe in dunne plakken (½ centimeter) snijden. Plakken in 4 repen snijden. Tahoerepen voorzichtig door ketjapsausje scheppen. 5 Minuten laten intrekken. Intussen taugé in zeef doen. 1 Liter kokend water erover schenken. Laten uitlekken en afkoelen. Vergiet bekleden met keukenpapier. In koekenpan (met antiaanbaklaag) 2 eetlepels olie verhitten. Met schuimspaan tahoe uit ketjapsaus scheppen (saus bewaren). Tahoerepen in 3 minuten goudbruin bakken, halverwege keren. In vergiet laten uitdruipen en afkoelen. Intussen ijsbergsla wassen en in reepjes snijden. Tomaten wassen en in partjes snijden. Door ketjapsaus, azijn en 1 eetlepel olie kloppen. IJsbergsla en taugé erdoor scheppen. In sla schaal doen. Gebakken tahoe erover verdelen. Partjes tomaat er omheen leggen. Seroendeng erover strooien. Garneren met emping. Lekker met geroosterd wittebrood.

2 personen

voedingswaarde : 500 kcal p.p.
bereidingstijd : 20 minuten

gerechtsoort : vegetarisch gerecht

bron : Tip augustus 1987

Geen opmerkingen: