zondag 14 juni 2020

Chili-rundvlees met pindadressing, rode paprika & lente-ui

CHILI-RUNDVLEES MET PINDADRESSING, RODE PAPRIKA & LENTE-UI

400 gram biologische rumpsteak, in repen van 1½ centimeter
200 gram sperziebonen
175 gram babymais
1 rode paprika, in dunne reepjes
1 rode chilipeper, fijn geraspt
2 teentjes knoflook, fijn geraspt
5 centimeter verse gember, geraspt
1 theelepel zeezout
1 eetlepel sesamolie

DRESSING
45 gram pindakaas met stukjes noot
1 eetlepel donkere sojasaus
1 eetlepel rijstazijn of limoensap
1 eetlepel water

OPDIENEN MET
50 gram spinazie, grof gesneden
3 lente-uitjes, fijngesneden
handje gezouten pinda’s, grof gehakt
snelkooknoedels of rijst, gekookt


Verwarm de oven voor tot 200°C. Leg de gesneden rumpsteak, de sperziebonen, mais en paprika in een braadslede die groot genoeg is om alle groenten in een enkele laag in te leggen. Voeg de chilipeper, knoflook, gember, het zeezout en de sesamolie toe en meng goed. Zorg dat alles ermee is bedekt.
Leg de stukken steak boven op het gerecht, zodat deze een mooi korstje krijgen en zet 25 minuten in de oven.
Meng ondertussen voor de dressing de pindakaas, sojasaus en rijstazijn (of het limoensap) met het water. Als de steak klaar is, roer je de spinazie erdoorheen. Giet de dressing erover en strooi de lente-ui en de gezouten pinda’s over het geheel. Dien op met de gekookte noedels of rijst.

2 personen

voor- / bereidingstijd : 10 / 25 minuten

gerechtsoort : vleesgerecht

bron : De snelle bakplaat : 75 Makkelijke recepten uit de oven / Rukmini Iyer

Geen opmerkingen: