LAMPUKI BIZ-ZALZA PIKKANTI (GOUDMAKREEL IN EEN PIKANTE SAUS)
“Vincent Valla, die van Malta afkomstig is, was al lange tijd vice-consul bij de Britse ambassade in Tunis toen ik daar in het begin van de jaren zestig kwam werken. Hij fokte kanaries in zijn flat in het ambassadegebouw en de lezer moet zich voorstellen dat dit recept van hem werd klaargemaakt onder het getsjirp van een koor van vogeltjes in hun prachtige witte en Tunesisch blauwe kooien uit Sidi-bou-Said.”
4 moten goudmakreel van 150 - 200 gram elk
bloem
olijfolie
250 gram courgettes
250 gram aubergines
2 groene paprika’s
100 gram tomatenpuree
1 eetlepel kappertjes
1 eetlepel wijnazijn
zout naar smaak
peper naar smaak
klein beetje suiker
Giet een bodempje olijfolie in een pan en bak de met bloem bestoven moten vis aan beide kanten. Haal ze uit de pan en bak de courgettes (overdwars in plakken gesneden), de aubergines (in de lengte in repen gesneden) en de groene paprika’s (van zaad ontdaan en gehakt) in dezelfde olie als de vis. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een andere pan, en doe er de tomatenpuree in, die u met tweemaal het volume aan water verdund hebt. Doe er de kappertjes en de gebakken groenten bij. Breng de zaak aan de kook en voeg er de wijnazijn, moten vis, zout, peper en suiker aan toe. Laat het gerecht 25 minuten op laag vuur staan en laat het afkoelen. Serveer het koud.
4 personen
gebied : Malta
gerechtsoort : visgerecht
bron : Vincent Valla, in Mediterraan viskookboek / Alan Davidson
zondag 14 juni 2020
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten