SOPPA TAL-QARA BAGĦLI (COURGETTESOEP)
2 uien
1 eetlepel boter
750 gram courgettes
2 aardappels
2 stengels bleekselderij
marjolein
bonenkruid
venkelgroen
rozemarijn
laurier
zout
ricotta of andere verse kaas
2 Gesnipperde uien fruiten in 1 eetlepel boter, 750 gram gewassen courgettes in stukken erbij doen, plus 2 geschilde aardappels en 2 met een dunschiller geschilde stengels bleekselderij. Alles gaarkoken in 1 liter water met een samengebonden tuiltje van marjolein, bonenkruid, venkelgroen, rozemarijn en laurier en niet te weinig zout. Tuiltje eruit halen, soep in blender pureren. In het bord een dotje ricotta of andere verse kaas erop.
4 personen
gebied : Malta
gerechtsoort : soep
bron : Aan tafel! : Bijzondere Europese streekgerechten / Janny de Moor
zondag 14 juni 2020
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten