zondag 7 juni 2020

Weiss Bounenzopp mat Quetschen (Luxemburg)

WEISS BOUNENZOPP MAT QUETSCHEN (WITTEBONENSOEP MET PRUIMEN)

½ literpot witte bonen (of 125 gram gedroogde)
1 teentje knoflook
prei
1 laurierblad
50 gram ontpitte pruimedanten
peper
zout
azijn
peterselie of kervel


1/2 Literpot witte bonen (kan natuurlijk ook uitgaand van 125 gram gedroogde en een nacht geweekte en daarna gaargekookte bonen) aan de kook brengen met 1 uitgeperst teentje knoflook, wat fijngesneden prei, een laurierblad en 50 gram ontpitte pruimedanten plus ½ liter water. Zodra de pruimen zijn opgezwollen de helft van de bonen pureren en terugdoen. Op smaak brengen met peper, zout en wat azijn. Veel fijngehakte peterselie of kervel erdoor roeren.

2 personen

gebied : Luxemburg
gerechtsoort : voorgerecht

bron : Aan tafel! : Bijzondere Europese streekgerechten / Janny de Moor

Geen opmerkingen: