WEISS BOUNENZOPP MAT QUETSCHEN (WITTEBONENSOEP MET PRUIMEN)
½ literpot witte bonen (of 125 gram gedroogde)
1 teentje knoflook
prei
1 laurierblad
50 gram ontpitte pruimedanten
peper
zout
azijn
peterselie of kervel
1/2 Literpot witte bonen (kan natuurlijk ook uitgaand van 125 gram gedroogde en een nacht geweekte en daarna gaargekookte bonen) aan de kook brengen met 1 uitgeperst teentje knoflook, wat fijngesneden prei, een laurierblad en 50 gram ontpitte pruimedanten plus ½ liter water. Zodra de pruimen zijn opgezwollen de helft van de bonen pureren en terugdoen. Op smaak brengen met peper, zout en wat azijn. Veel fijngehakte peterselie of kervel erdoor roeren.
2 personen
gebied : Luxemburg
gerechtsoort : voorgerecht
bron : Aan tafel! : Bijzondere Europese streekgerechten / Janny de Moor
zondag 7 juni 2020
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten