ALJOTTA (VISSOEP)
2 uien
3 teentjes knoflook
2 eetlepels olie
5 tomaten
1 eetlepel tomatenpuree
1 laurierblaadje
3 takjes mint
2 takjes marjoraan
1 liter visbouillon
4 deciliter visfond
100 gram snelkookrijst
250 gram gemengde visfilet (kabeljauw, zwaardvis, tonijn), in stukken
1 citroen
zout
peper
Snipper de uien en knoflook en fruit ze 10 minuten zachtjes in een ruime soeppan in de verhitte olie. Snij de tomaten in parten, verwijder zaadjes en vocht en snij het vruchtvlees in stukjes. Voeg de tomaatstukjes toe en bak ze 5 minuten zachtjes mee. Voeg de tomatenpuree toe en bak dit 1 minuut zachtjes. Voeg de kruiden, bouillon en fond toe en breng de soep weer aan de kook. Voeg de rijst toe en laat de soep zachtjes 12 minuten koken. Voeg dan de vis toe en laat deze in 3 - 4 minuten gaarkoken. Snij de citroen doormidden, snij een helft in plakjes en pers de andere helft uit. Breng de soep op smaak met zout, peper en een flinke scheut citroensap. Serveer de soep met een schijfje citroen.
6 - 8 personen
voedingswaarde : 140 kcal p.p.
bereidingstijd : 35 minuten
gebied : Malta
gerechtsoort : voorgerecht
bron : Tip Culinair augustus 2002
zondag 7 juni 2020
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten