zondag 7 juni 2020

Asperges au Jambon (Luxemburg)

ASPERGES AU JAMBON (ASPERGES MET HAM)

500 gram verse asperges
½ theelepel zout
1 eetlepel citroensap
4 dunne plakken gekookte ham
4 eetlepels hollandaisesaus


Was de asperges en schil ze met een dunschiller vanaf de kop naar onder. Snijd 3 centimeter van het harde onderstuk van de asperges af. Doe water, het zout en citroensap in een pan, leg de asperges erin (ze moeten onder water staan) en kook ze in 30 minuten gaar (zonder deksel). Laat de asperges goed uitlekken. Leg een plak ham op ieder bordje en leg daarop de uitgelekte asperges. Schep de hollandaisesaus over de asperges.

4 personen

gebied : Luxemburg
gerechtsoort : voorgerecht

bron : Een culinaire wereldreis : Ingrediënten, bereidingswijzen en menu’s uit 36 landen / Marianne Moonen & Kwee Siok Lan

Geen opmerkingen: