zondag 7 juni 2020

Stuffat tal-Fekruna (Malta)

STUFFAT TAL-FEKRUNA (MALTESE GESTOOFDE ZEESCHILDPAD)

Er zullen maar weinig lezers in de gelegenheid zijn dit fruitige gerecht te proeven, maar ter wille van die enkelingen is hier het recept, gebaseerd op dat van Marie’ Vella.

1 kilogram verse zeeschildpad
2 uien, gehakt
1½ deciliter olijfolie
1 eetlepel tomatenpuree
2 laurierblaadjes
verse blaadjes munt, gehakt
zout
peper
60 gram gehakte noten
100 gram grote pitloze rozijnen
200 gram olijven, gehakt
2 appels, geschild, in dunne plakjes gesneden
2 kastanjes, gepeld, gehakt
1 eetlepel kappertjes
1½ deciliter rode wijn


Kook het schildpadvlees op, verwijder het vel en snijd het vlees in kleine stukjes.
Verhit de olijfolie en fruit de uien tot ze glazig zijn. Doe er de tomatenpuree (verdund met 2 ¼ deciliter water), de laurier, de muntblaadjes en peper en zout in. Laat dit op laag vuur 5 minuten sudderen. Doe dan de gehakte noten tot en met de kappertjes erbij en laat dit alles nog 30 minuten op een laag vuur staan. Giet er in die tijd nog wat water bij als dat nodig is.
Doe ten slotte de stukjes schildpadvlees en de rode wijn erbij, leg een deksel op de pan en laat alles nog minstens 30 minuten zachtjes sudderen. Geef er croûtons of gebakken brood bij.

6 personen

gebied : Malta
gerechtsoort : hoofdgerecht

bron : Mediterraan viskookboek / Alan Davidson

Geen opmerkingen: