woensdag 6 mei 2020

Roergebakken groente-noedelgerecht

ROERGEBAKKEN GROENTE-NOEDELGERECHT

150 gram eiernoedels
zout
2 eetlepels zonnebloemolie
2 lente-uitjes, fijngesneden
1 - 1½ centimeter gemberwortel, geschild, in dunne schijfjes
350 gram rettich, in dunne plakken
100 gram shiitake, in plakjes
1 ½ stengel bleekselderij, in reepjes van 5 centimeter
125 gram broccoli, in kleine roosjes
1 theelepel vloeibare honing
2 theelepels (Chinese) sojasaus
(eventueel sesamolie)
1 eetlepel sesamzaadjes, geroosterd


Noedels volgens gebruiksaanwijzing op verpakking in ruim water met zout gaarkoken. Zonnebloemolie in hete wok schenken en verhitten. Lente-ui en gember toevoegen en 2 minuten al omscheppend bakken. Rettich, shiitake, bleekselderij en broccoli erdoor scheppen en groenten in nog 8 - 10 minuten beetgaar roerbakken. Honing, sojasaus en eventueel sesamolie door groenten roeren. Gerecht bestrooien met sesamzaadjes. Noedels laten uitlekken en eventueel omschudden met wat sesamolie. Noedels bij groenten serveren.

4 personen

voedingswaarde : 460 kcal p.p.
bereidingstijd : 30 minuten

gerechtsoort : vegetarisch gerecht

bron : Tip mei 1998

Geen opmerkingen: