woensdag 6 mei 2020

Tom Kha Kai (Thailand)

TOM KHA KAI (KIP MET KOKOSMELK EN LAOS)

5 centimeter laos (vers)
2 stengels sereh
2 limoenen
2 groene Spaanse pepers
300 gram kipfilets
400 milliliter kokosmelk
1 eetlepel witte suiker
2 eetlepels nam pla (vissaus)
3 eetlepels verse koriander


Snijd de laos en serehstengels in dunne plakjes. Was 1 limoen en snijd een stukje schil er dun af. Pers de limoenen uit. Was de Spaanse pepers. Snijd de kipfilet in dunne plakjes.
Breng in een pan de helft van de kokosmelk met de laos, de sereh, het stukje limoenschil en de hele pepers aan de kook. Schep de plakjes kip, de suiker en de nam pla (vissaus) erdoor. Laat het geheel 5 minuten sudderen. Voeg dan de rest van de kokosmelk toe en breng het gerecht weer aan de kook. Breng op smaak met limoensap en eventueel nog een scheutje vissaus. Doe alles over in een warme schaal en strooi de koriander erover.

4 personen

bereidingstijd : 20 minuten

gebied : Thailand
gerechtsoort : soep

bron : Menu 8 maart 1995

Geen opmerkingen: