woensdag 6 mei 2020

Grapefruit Jelly (Japan)

GRAPEFRUIT JELLY (ZOETE GELEI VAN GRAPEFRUIT)

10 blaadjes witte gelatine
4 grapefruits
125 gram suiker
1 eetlepel Cointreau


In kom met ruim koud water gelatine 5 minuten weken. Intussen grapefruits goed schoonboenen. 1/3 deel van grapefruits afsnijden. Vruchtvlees uit grapefruits scheppen (schil heel houden). Schillen bewaren (kapjes worden niet gebruikt). Vruchtvlees boven maatkan door zeef drukken. Grapefruitsap met water aanvullen tot 4 deciliter.
In pan grapefruitsap met suiker aan de kook brengen, hierbij al roerend suiker oplossen. Pan van vuur nemen. Gelatine goed uitknijpen en al roerend in hete sap oplossen. Cointreau erdoor roeren.
Sap in grapefruits schenken en laten afkoelen tot kamertemperatuur. Grapefruits in koelkast in 2 uur laten opstijven.
Grapefruits in 4 parten snijden. Parten op schaal leggen en serveren.

8 stuks

voedingswaarde : 095 kcal p.p.
bereidings- / wacht- / bereidingstijd : 15 / 120 / 5 minuten

gebied : Japan
gerechtsoort : snoep

bron : Allerhanden mei 1999

Geen opmerkingen: