woensdag 6 mei 2020

Viscurry (Verre Oosten)

VISCURRY

1 - 2 eetlepels geraspte gedroogde kokos
3 eetlepels olie
1 ui, in dunne ringen
1 rode peper, in ringen
1 eetlepel geraspte gemberwortel
2 teentjes knoflook, geperst
2 - 3 theelepels kerriepoeder
½ theelepel gemalen piment
1½ theelepel paprikapoeder (mild)
½ theelepel ketoembar (gemalen koriander)
3 deciliter kokosmelk
800 gram visfilets (kabeljauw, schol, griet, tongschar) in repen
zout
peper
1 - 2 eetlepels citroensap
3 eetlepels fijngesneden verse koriander


In droge koekenpan kokos onder omscheppen in 2 minuten lichtbruin roosteren. Olie verhitten en ui, rode peper en gember hierin 5 minuten zachtjes bakken. Knoflook, kerrie, piment, paprika en gemalen koriander toevoegen en 2 minuten meebakken. Kokosmelk erdoor roeren en 10 minuten zachtjes laten koken. Vis erdoor roeren en 10 minuten zachtjes laten meekoken tot vis gaar is. Curry op smaak brengen met zout, peper en citroensap en voor serveren verse koriander en geroosterde kokos erover strooien. Lekker met rijst of noedels.

4 personen

voedingswaarde : 330 kcal p.p.
bereidingstijd : 30 minuten

gebied : Verre Oosten
gerechtsoort : visgerecht

bron : Alles over vis, bijlage bij Tip Culinair mei 1998

Geen opmerkingen: