woensdag 6 mei 2020

Gefrituurde courgette met Thaise salsa (Thailand)

GEFRITUURDE COURGETTE MET THAISE SALSA

Deze Thaise salsa is behalve met gefrituurde courgette ook erg lekker bij geroerbakte zalmreepjes of biefstukreepjes.

2 theelepels komijnzaad
2 theelepels korianderzaad
450 gram courgettes
120 gram besanmeel
½ theelepel zuiveringszout
1,2 deciliter arachideolie
zout
versgemalen zwarte peper
verse takjes munt, om te garneren

THAISE SALSA
½ komkommer, in blokjes
3 lente-uitjes, gehakt
6 radijsjes, in blokjes
2 eetlepels gehakte verse munt
stukje verse gember van 2½ centimeter, geschild en geraspt
45 milliliter limoensap
2 eetlepels fijne kristalsuiker
3 teentjes knoflook, geperst


Verhit de wok en bak het komijn- en korianderzaad droog. Laat ze afkoelen en maal ze goed in een vijzel.
Snijd de courgettes in repen van 7½ centimeter en doe ze in een kom.
Meng het besanmeel, zuiveringszout, de specerijen en zout en peper in een keukenmachine of blender. Voeg 1,2 deciliter warm water en 15 milliliter arachideolie toe en meng alles nogmaals.
Leg de courgetterepen in het beslag en laat ze 10 minuten staan.
Meng voor de salsa de komkommer, lente-uitjes, radijsjes, munt, gember en het limoensap in een kom. Roer de suiker en knoflook erdoor.
Verhit de wok en doe de resterende olie erin. Roerbak de courgetterpen in porties in de hete olie. Laat ze uitlekken op keukenpapier en serveer ze heet met de Thaise salsa. Garneer met takjes verse munt.

2 - 4 personen

gebied : Thailand
gerechtsoort : groentegerecht

bron : Wok : Heerlijke, pittige maaltijden met de smaak van Azië / Linda Doeser

Geen opmerkingen: