woensdag 6 mei 2020

Aspergetempura met tomatensoja

ASPERGETEMPURA MET TOMATENSOJA

4 witte asperges
4 groene asperges
zout
2 eetlepels olie
100 gram tofu, in kleine blokjes
1 theelepel gemberpoeder
5 trostomaten, gepeld en vruchtvlees in blokjes gesneden
2 eetlepels mirin (Japanse rijstwijn) of pale sherry
2 eetlepels Japanse sojasaus
frituurolie (maïsolie)
80 gram tempurapoeder
2 deciliter bruisend mineraalwater met ijsblokjes
takje koriander ter garnering


Was de asperges in ruim koud water. Breng intussen een pan met ruim water en zout aan de kook. Verhit 2 eetlepels olie in een koekenpan, bak de tofublokjes met de gemberpoeder in 2 minuten bruin. Bak de tomatenblokjes 1 minuut mee. Voeg de mirin en sojasaus toe en laat het geheel sudderen tot het wat indikt. Snijd de onderste 2 centimeter van de asperges en schil alleen de witte asperges met een dunschiller vanaf de kop naar beneden. Snijd alle asperges in schuine stukken van 7 - 8 centimeter en halveer de dikke stukken één keer in de lengte. Blancheer de asperges 3 minuten in het kokende water. Spoel de asperges af onder koud water en droog ze in een doek. Verhit intussen de frituurolie tot 180°C en maak met het tempurapoeder en ijswater volgens de aanwijzing op de verpakking het tempurabeslag. Schep de asperges met een vork door het beslag. Laat het overtollige beslag eraf druipen, frituur ze in de olie lichtbruin en laat ze daarna op keukenpapier uitlekken. Verdeel de tomatensoja over de borden en leg de aspergetempura en een paar blaadjes koriander erop.

4 personen

voedingswaarde : 250 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 20 / 25 minuten

gerechtsoort : voorgerecht

bron : Sla etcetera mei/juni 2000

Geen opmerkingen: