woensdag 6 mei 2020

Romige aardappel-slasoep met kervel

ROMIGE AARDAPPEL-SLASOEP MET KERVEL

1 eetlepel olie
1 middelgrote ui, in stukken
4 teentjes knoflook, in stukjes
800 gram kruimige aardappelen, geschild en in stukken
2 liter groentebouillon
1 kropje sla
½ potje witte bonen à 230 gram
1 middelgrote wortel, geraspt
½ bosje kervel, fijngehakt
versgemalen peper
½ deciliter slagroom


Verhit de olie in een soeppan. Voeg de stukken ui toe en pers er de knoflook bovenuit. Roerbak kort en doe er de aardappelen en vervolgens de groentebouillon bij. Zet een deksel schuin op de pan en laat de aardappelen op laag vuur koken tot ze gaar zijn. Snijd zo’n 8 blaadjes sla in reepjes en voeg die kort voor het einde van de kooktijd toe. Pureer de soep in de blender of in de keukenmachine en breng ‘m in de pan opnieuw aan de kook. Zet vervolgens het vuur uit. Snijd nog eens 8 mooie slablaadjes in reepjes. Meng deze met de witte bonen en de geraspte wortel door de soep in de pan. Hak de kervel fijn en roer ook deze erdoor. Verdeel de soep over vier soepkommen. Maal over iedere kom wat peper en schenk er ten slotte een scheutje slagroom over. Lekker met knapperig olijvenciabatta of boerenbruinbrood en een schaaltje extra vergine olijfolie om in te dopen.

4 personen

voedingswaarde : 390 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 10 / 30 minuten

gerechtsoort : vegetarisch gerecht

bron : Sla etcetera mei/juni 2000

Geen opmerkingen: