woensdag 6 mei 2020

Pittige kipreepjes (Verre Oosten)

PITTIGE KIPREEPJES

50 gram rijstnoedels
2 eetlepels zonnebloemolie
250 gram kipfilet, in fijne reepjes
1 ui, fijngesneden
1 teentje knoflook, fijngesneden
2 eetlepels fijngeraspte verse gemberwortel
150 gram shiitake, in plakken
1 krop paksoi, in stukjes
1 rode Spaanse peper, in dunne schuine ringen
2 eetlepels vissaus (Nam Pla) of sojasaus
1 theelepel suiker
peper
2 lente-uitjes, in dunne schuine ringen
100 gram taugé


Rijstnoedels 15 minuten in kokend water weken en laten uitlekken. Intussen olie in wok verhitten. Kip en ui toevoegen en 5 minuten roerbakken. Knoflook toevoegen en 30 seconden meebakken. Gember en shiitake erbij doen en 30 seconden meebakken. Paksoi, Spaanse peper, vissaus of sojasaus, suiker en peper toevoegen. Al omscheppend 3 minuten bakken tot paksoi iets gaat slinken. Lente-ui en taugé erdoor scheppen en wok van vuur nemen. Gerecht serveren met noedels en eventueel een pittige fruitsalade.

4 personen

voedingswaarde : 380 kcal p.p.
bereidingstijd : 20 minuten

gebied : Verre Oosten
gerechtsoort : gevogeltegerecht

bron : Tip Culinair mei 1999

Geen opmerkingen: