donderdag 7 mei 2020

Roergebakken asperges

ROERGEBAKKEN ASPERGES

2 kilogram dikke witte asperges
1 bosje verse dille
3 eetlepels olijfolie
sap van 1 limoen of ½ citroen
zout
versgemalen peper


Schil de asperges en verwijder het houtachtige einde. Snijd de asperges schuin in stukken van 1 centimeter dik. Breng ruim water met wat zout aan de kook en laat de asperges 2 minuten borrelend koken. Giet ze af, laat ze schrikken onder de koude kraan en goed uitlekken. Hak de gewassen en droog geslagen dille fijn.
Verhit de olie in een wok of een koekenpan met een dikke bodem. Roerbak de asperges 4 minuten tot ze beginnen te kleuren. Breng op smaak met het limoen- of citroensap en wat zout en peper. Bestrooi met de dille. Lekker bij alle soorten vlees, gevogelte of vis.

4 personen

voedingswaarde : 113 kcal p.p.
bereidingstijd : 25 minuten

gerechtsoort : groentegerecht

bron : Boodschappen mei 1999

Geen opmerkingen: