CHINESE SALADE MET EEND
Voor deze kruidige salade marineert u de eendenborsten eerst in een oosterse marinade. De lauwwarm roergebakken groenten passen er uitstekend bij.
4 eendenborsten, vel verwijderd
2 eetlepels donkere sojasaus
2 eetlepels hoisinsaus
2 eetlepels droge sherry
1 eetlepel rijstwijn-azijn
1 eetlepel Chinees vijfkruidenpoeder
5 centimeter verse gemberwortel, geschild, in lange dunne reepjes
1 rode peper, fijngesneden (zaadjes verwijderd)
1 eetlepel zonnebloemolie
100 gram peultjes, diagonaal gehalveerd
1 bosje lente-ui, in schuine ringen
150 gram taugé
1 eetlepel licht geroosterd sesamzaad
Eendenborsten in plakken snijden. Voor marinade sojasaus, hoisinsaus, sherry en rijstwijn-azijn, vijfkruidenpoeder, gember en rode peper mengen. Marinade over eendenborst schenken en omscheppen. Eendenborst afdekken en een nacht in koelkast laten marineren. In wok olie verhitten en hierin peultjes 2 minuten roerbakken. Lente-ui erbij doen en 1 minuut meebakken, groenten uit wok nemen. In wok 1 eetlepel olie verhitten en eend en marinade 4 minuten roerbakken. Taugé en groenten erdoor scheppen en 30 seconden meewarmen. Over borden verdelen en met sesamzaad bestrooien. Lekker met blokjes kleefrijst (lontong).
4 personen
voedingswaarde : 420 kcal p.p.
bereidings- / wachttijd : 20 minuten / 1 nacht
gebied : China
gerechtsoort : maaltijdsalade
bron : Tip Culinair mei 1999, kookcursus salades
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten