donderdag 7 mei 2020

Rijke Panzanella (Italië)

RIJKE PANZANELLA

Panzanella is van oorsprong een Italiaanse ‘salade van de armen’, waarin oud brood wordt verwerkt. Voor deze ‘decadente’ versie bakt u het brood eerst knapperig.

1 bos jonge worteltjes, met stukje steeltje er nog aan
zout
versgemalen peper
4 pomodoro tomaten, in partjes
½ rode paprika, in stukjes
150 gram champignons, in hele dunne plakjes
2 stengels bleekselderij, in plakjes
1 ui, in dunne ringen
1 eetlepel azijn
4 eetlepels olijfolie
4 sneetjes wit casinobrood, zonder korst, in lange repen


Worteltjes schoonmaken, maar aan bovenkant stukje loof laten zitten. Worteltjes in kokend water met zout in 4 minuten beetgaar koken, afspoelen en laten uitlekken. Worteltjes met tomaten, paprika, champignons, bleekselderij en ui mengen. Vinaigrette kloppen van azijn, olijfolie, zout en peper en over groenten sprenkelen. Groenten omscheppen en smaken 30 minuten laten intrekken. Intussen oven voorverwarmen op 200°C. Casinobrood in midden van oven in 8 minuten goudbruin roosteren. Sneetjes halveren en helften in repen snijden. Broodrepen met koud water besprenkelen en aan salade toevoegen. Salade omscheppen en met blaadjes basilicum garneren.

4 personen

voedingswaarde : 220 kcal p.p.
bereidings- / wachttijd : 20 / 30 minuten

gebied : Italië
gerechtsoort : salade

bron : Tip Culinair mei 1999, Kookcursus salades

Geen opmerkingen: