LASAGNE VAN COURGETTE EN TONIJN
1 courgette
zout
1 sjalotje
8 zwarte olijven zonder pit
2½ eetlepel (olijf)olie
1 theelepel Italiaanse kruiden op olie
peper
200 gram tonijnsteaks
Courgette wassen en uiteinden eraf snijden. Van zijkanten in lengte 2 dunne plakjes eraf snijden, plakjes in blokjes snijden. Rest van courgette in 4 plakken van ½ centimeter dik snijden. Dun bestrooien met zout. Zout 10 minuten laten intrekken en plakjes droogdeppen met keukenpapier.
Intussen sjalotje pellen en fijnsnipperen. Olijven in kleine blokjes snijden. In koekenpan 1 eetlepel olie verhitten. Sjalotjes met courgetteblokjes 2 minuten roerbakken. Olijven en Italiaanse kruiden door courgetteblokjes scheppen. Van vuur af nog ½ eetlepel olie door olijvenpasta scheppen. Op smaak brengen met zout en peper.
Grill voorverwarmen op hoogste stand. Courgetteplakken in 3 stukken snijden en dun bestrijken met olie. Tonijnplakken in dikte halveren en vervolgens elk in 2 stukken snijden. Tonijn dun bestrijken met olie en bestrooien met peper. Courgetteplakken en tonijn op ovenrooster leggen en in 4 minuten lichtbruin roosteren.
Courgetteplakken op vier (voorverwarmde) borden leggen. Hierop plakje tonijn leggen. Op zelfde manier nog laagje van courgette en tonijn maken. Afsluiten met plakje courgette met rest van olijvenpasta erop. 4 Satéprikkers door lasagne steken en boven gerecht tot 1½ centimeter hoogte afknippen. Serveren met stokbrood en olijfolie.
4 personen
voedingswaarde : 150 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 10 / 15 minuten
gerechtsoort : voorgerecht
bron : Allerhande mei 1999
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten