donderdag 7 mei 2020

Matuba (Japan)

MATUBA (JAPANS KOEKJE VAN BOEKWEITMEEL)

100 gram bloem
35 gram boekweitmeel
1 ei
85 gram lichte basterdsuiker
1½ eetlepel sesamzaad
1 eetlepel boter of margarine om in te vetten


Oven voorverwarmen op 175°. Bakplaat invetten. Boven kom bloem en boekweitmeel zeven. Boven andere kom ei breken en met garde loskloppen. Suiker toevoegen en 1 minuut goed doorkloppen.
Bloem aan eiermengsel toevoegen en met houten lepel door elkaar mengen. Werkblad bestuiven met bloem. Deeg uitrollen tot 4 millimeter dik. Uit deeg reepjes van 10 centimeter x 5 millimeter snijden. Reepjes in lengte in midden tot 2 centimeter van kant insnijden. Rechterdeel van reepje op linkerdeel van reepje leggen en licht aandrukken. Koekjes op bakplaat leggen.
Koekjes licht bestrijken met water en sesamzaadjes erover strooien. In midden van oven koekjes in 7 minuten lichtbruin bakken. Uit oven nemen en laten afkoelen.

40 stuks

voedingswaarde : 25 kcal per stuk
bereidingstijd : 40 minuten

gebied : Japan
gerechtsoort : gebak

bron : Allerhande mei 1999

Geen opmerkingen: