GROENE-ASPERGESALADE
500 gram groene asperges
1 bosje lente-uitjes
30 gram pijnboompitten
4 eetlepels olijfolie
1 eetlepel balsamicoazijn
1 theelepel groene pesto
zout
versgemalen peper
Snijd het harde gedeelte van de asperges en snijd ze in schuine stukken. Kook ze in 15 minuten gaar. Snijd intussen de lente-uitjes in ringen. Rooster de pijnboompitten kort tot ze licht beginnen te verkleuren. Maak de dressing door de olijfolie met de azijn en de pesto te mengen. Voeg zout en peper naar smaak toe. Giet de asperges af en laat ze iets afkoelen. Meng dan de asperges met de lente-uitjes en meng er de dressing door. Strooi er tot slot de pijnboompitten overheen.
4 personen
bereidingstijd : 20 minuten
gerechtsoort : salade
bron : Sla! mei/juni 1998
donderdag 7 mei 2020
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten