woensdag 23 oktober 2019

Udang Dan Kangkung Goreng Belacan (Maleisië)

UDANG DAN KANGKUNG GORENG BELACAN (ROERBAKSCHOTEL VAN GAMBA’S & SPINAZIE)

400 gram spinazie; of gebruik waterspinazie
1 theelepel garnalenpasta, in een droge koekenpan geroosterd (of 2 eetlepels vissaus)
5 teentjes knoflook, van het velletje ontdaan
2 eetlepels plantaardige olie
1 rode chilipeper, in plakjes van ½ centimeter gesneden
300 gram rauwe gamba’s, gepeld (eventueel het staartje er nog aan)
1 eetlepel lichte sojasaus
3 eetlepels chilipasta


Snijd, als je waterspinazie gebruikt, de in de lengte opengesneden en daarna goed schoongespoelde stengels in stukjes van ongeveer 10 centimeter lang. Van gewone spinazie hoef je na het wassen de steeltjes niet in stukken te snijden. Laat het aanhangend water zitten, want dat helpt om de saus te maken. Roer in een klein kommetje 50 milliliter water door de garnalenpasta tot een smeuïg geheel. Stamp de knoflook fijn in de vijzel.
Verhit de olie in een wok of een grote koekenpan op hoog vuur. Voeg de gestampte knoflook en de chilipeper toe en bak ze kort tot ze goudbruin zijn en de geuren vrijkomen. Zet het vuur lager. Voeg de gamba’s en sojasaus toe en verwarm het geheel tot de gamba’s roze gaan kleuren maar nog niet gaar zijn.
Voeg de chilipasta, de (water)spinazie en de garnalenpasta toe. Roer goed door en leg het deksel op de wok of pan. Laat 2 minuten doorwarmen, neem het deksel weg en roer goed door. De (water)spinazie zou nu geslonken moeten zijn. Roer nog één keer door, zet het vuur uit en serveer meteen.

4 personen

gebied : Maleisië
gerechtsoort : hoofdgerecht

bron : Magisch Maleisisch / Norman Musa

Geen opmerkingen: