woensdag 23 oktober 2019

Bihoen-soep (Myanmar)

BIHOEN-SOEP

1 pakje mihoen
1 ui
2 knoflookteentjes
1 ½ liter vleesbouillon
6 champignons
1 courgette
1 eetlepel Chinese sojasaus
125 gram garnalen
zout
peper


Bereid de mihoen zoals op de verpakking staat aangegeven. Snipper de ui, snijd de knoflookteentjes in heel dunne plakjes en strooi beide in de kokende bouillon. Laat dit drie minuten koken en voeg dan de in flinterdunne plakjes gesneden champignons en courgette toe, evenals de sojasaus, de gare mihoen en de garnalen. Voeg zout en peper naar smaak toe en laat de soep zo lang koken tot de garnalen zacht zijn. Neem dan de pan meteen van het vuur, want de garnalen mogen niet te lang koken.

4 personen

gebied : Birma
gerechtsoort : soep

bron : Het komplete kookboek /Maria May

Geen opmerkingen: