woensdag 23 oktober 2019

Tja Kat Na (Cambodja)

TJA KAT NA (GEWOKT RUNDVLEES MET WATERSPINAZIE)

300 gram biefstuk of mager rundvlees
3 tenen knoflook
150 gram wortel
300 gram waterspinazie (of verse Nederlandse spinazie)
2 eetlepels sesamolie
1 eetlepel olie
2 eetlepels oestersaus
1 theelepel zout
1 theelepel suiker
versgemalen zwarte peper naar smaak


Snijd de biefstuk - tegen de draad in - in dunne reepjes. Hak de knoflook fijn; snijd de wortel in dunne halvemaantjes. Snijd de waterspinazie in duimgrote stukken. Verhit een wok op hoog vuur; voeg de sesamolie toe. Doe de waterspinazie in de pan en laat hem slinken; schep voortdurend om. Giet de waterspinazie af; veeg de pan schoon met keukenpapier.
Verhit de olie in de wok op hoog vuur; roerbak hierin de knoflook, het vlees en de wortel 2 minuten. Voeg de uitgelekte waterspinazie toe, samen met de oestersaus, het zout en de suiker. Warm goed door op hoog vuur; maal er zwarte peper over.
Serveer met witte rijst en een soepje.

2 - 3 personen

bereidingstijd : 15 minuten

gebied : Cambodja
gerechtsoort : vleesgerecht

bron : Cambodja : Een culinaire reis langs oneindige rijstvelden, eeuwenoude tempels en bijzondere mensen / Frank Alberti

Geen opmerkingen: