woensdag 23 oktober 2019

Samlor Prei (Cambodja)

SAMLOR PREI (SOEP MET WATERSPINAZIE & AUBERGINE)

6 Aziatische aubergines
300 gram waterspinazie (of verse Nederlandse spinazie)
2 kippenpoten
2 stengels citroengras
1 duimgroot stuk laos
2 eetlepels olie
1 eetlepel prahok (of garnalenpasta)
3 eetlepels vissaus
2 theelepels zout
2 bouillonblokjes
5 eetlepels kroeungpasta (kruidenpasta)
4 eetlepels tamarinde
1 eetlepel palmsuiker
1 theelepel aji-no-moto (ve-tsin)
sap van ½ limoen


Snijd de aubergine in parten; snijd de waterspinazie in stukken. Hak de kippenpoten in stukken. Sla het dikke uiteinde van het citroengras beurs met de achterkant van een mes of deegroller; snijd ze doormidden. Snijd de laos in plakjes.
Verhit een wok op hoog vuur; voeg de olie toe en bak de kip kort aan. Voeg de aubergine toe; bak kort mee. Voeg een scheut water toe. Voeg de prahok, vissaus, het zout en de bouillonblokjes toe; roer door. Voeg 3 eetlepels kroeungpasta en het citroengras, de tamarinde en laos toe. Voeg zoveel water toe dat alles net onderstaat; breng aan de kook. Zet het vuur lager; laat de soep 10 minuten koken. Voeg de waterspinazie toe; laat 5 minuten meekoken. Voeg de palmsuiker, aji-no-moto en het limoensap toe: roer door. Verwijder het citroengras uit de soep. Proef of de smaken in balans zijn; voeg zo nodig een beetje extra van een zout, zoet of zuur ingrediënt toe.

3 - 4 personen

bereidingstijd : 10 minuten

gebied : Cambodja
gerechtsoort : soep

bron : Cambodja : Een culinaire reis langs oneindige rijstvelden, eeuwenoude tempels en bijzondere mensen / Frank Alberti

Geen opmerkingen: