woensdag 23 oktober 2019

Coconut and Pork Curry (Myanmar)

COCONUT AND PORK CURRY

1 kilogram mager en mals varkensvlees, in lapjes van 1 centimeter dik en 5 centimeter lang
1 theelepel koenjit (kurkuma)
1 theelepel ansjovispasta
1 eetlepel fijngemaakte gember of ½ eetlepel gemberpoeder
1½ theelepel paprikapoeder
1 Spaanse peper, fijngemaakt, of 1 theelepel chilipoeder
2 tenen knoflook, fijngemaakt
1 eetlepel ketjap (sojasaus)
1 grote ui, fijngesnipperd
½ kopje plantaardige olie
zout
2 eetlepels fijngesnipperde ui
1 eetlepel slaolie
1 eetlepel kerrie
1½ theelepel tamarinde, geweekt en opgelost in water, of 1 theelepel citroensap dan wel azijn
2 kopjes rijst, gewassen en uitgelekt
2¼ kopje kokosmelk


Koenjit, ansjovis, gember, paprika, peper, knoflook, sojasaus en ui in een kom goed mengen en daarmee de varkenslapjes goed inwrijven. Het vlees in de vleespan leggen, de rest van de kruiden, olie en wat zout toevoegen en de lapjes met gesloten deksel langzaam gaar stoven. Zo nodig een paar keer wat water bijgieten. 2 Eetlepels ui fruiten in de koekenpan in 1 eetlepel olie. De kerrie even meebakken en nu in dit mengsel de varkenslapjes nog even doorbakken. Afmaken met tamarinde (citroensap of azijn) en zout naar smaak. Intussen de rijst in de kokosmelk koken. Naar eigen smaak rijst en vleesgerecht apart serveren of het vlees op de rijst leggen en de saus erover gieten.

4 personen

gebied : Birma
gerechtsoort : vleesgerecht

bron : Rijstgerechten uit alle windstreken / Tomi Egami

Geen opmerkingen: