woensdag 23 oktober 2019

Njum (Laos)

NJUM (BAMBOESCHEUTSALADE)

1 blik bamboescheuten
zout
peper
1 - 2 verse rode chilipepers, zeer fijn gehakt
1 teentje knoflook, uitgeperst
1 eetlepel limoen- of citroensap
3 theelepels suiker
50 gram santen, opgelost in 120 milliliter heet water
3 bosuitjes, fijngehakt
1 eetlepel verse basilicum, fijngehakt
1 eetlepel verse munt, fijngehakt
1 eetlepel nuoc nam (vissaus) of ansjovisessence
enkele takjes verse venkel of dille


Blancheer de uitgelekte bamboescheuten 2 tot 3 minuten in een bodem kokend water met zout; laat ze uitlekken en spoel ze af onder de koude kraan. Snijd ze in flinterdunne reepjes en doe ze in een slakom. Meng de chilipepers met de knoflook, het citrussap, de suiker, de vissaus en het santenmengsel. Giet deze dressing over de bamboescheuten en voeg wat zout en peper toe. Bestrooi de salade met bosuitjes en fijngehakte kruiden en garneer met venkel of dille.

2 personen

gebied : Laos
gerechtsoort : salade

bron : Met liefde bereid : Recepten uit Afrika, Azië en Latijns-Amerika voor de Westerse keuken / Troth Wells

Geen opmerkingen: